Vizita directorului general al RoAid, Cătălin Hanagea, în Zambia

Directorul general al Agenției RoAid, Cătălin Harnagea, s-a aflat în perioada 20-25 mai  într-o vizită de lucru la Lusaka, capitala Zambiei, pentru a discuta cu oficialitățile statului posibilitățile de derulare a unor proiecte de cooperare pentru dezvoltare.

Programul vizitei a cuprins întrevederi cu ministrul afacerilor externe Jospeh Malanji, cu ministrul administrației locale Vincent Mwale, cu secretarul permanent al ministerului dezvoltării locuințelor și infrastructurii Charles Mushota, cu Miles Bwalya Sampa, primarul orașului Lusaka, precum și cu Amos Chanda, asistent special al președintelui Zambiei.

Discuțiile au urmărit în principal sprijinul continuu față de Republica Zambia în vederea găsirii de soluții pentru modernizarea și salubrizarea principalelor arii urbane, în special a celor ghetoizate, din capitala republicii Zambia, Lusaka.

La baza discuțiilor au stat o serie de studii în curs de desfășurare efectuate de compania Premium Audit prin intermediul fondurilor acordate de către RoAid pentru proiectul „Dezvoltarea urbană curată și sigură a orașului Lusaka”.

Finalizarea studiilor (impactul, fezabilitatea) va putea conduce la punerea în aplicare a unor proiecte de modernizare, care vor dezvolta, la rândul lor, ariile care în prezent nu au acces la servicii de apă, salubrizare, eliminare a deșeurilor și igienă.

Accesul la sursele de apă sigure și sustenabile, salubritatea și practicile de igienă reduc subdezvoltarea, îmbunătățesc condițiile de trai, conduc la scăderea costurilor asistenței medicale și la scăderea numărului de epidemii în prezent foarte răspândite în orașul Lusaka.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support