Vizita delegației Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 din Republica Moldova

În contextul finalizării proiectului “Sprijin pentru instituirea sistemului unic de urgență 112” o delegație din Republica Moldova condusă de domnul Liviu Oboroc – Director al Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, s-a aflat la București , în zilele de 17 și 18 decembrie 2018, pentru a prezenta rezultatele proiectului.

În prima zi a vizitei, delegația s-a întâlnit cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, ocazie cu care au fost lansate spoturile de informare din cadrul campaniei ”Nu bloca resurse inutil!”, în scopul conștientizării urmărilor legate de apelarea abuzivă a numărului 112 pentru intervenții non-urgente. Domnul Secretar de Stat Raed Arafat, șeful DSU, a subliniat faptul că problemele cu care se confruntă serviciile naționale 112 sunt similare, educarea  populației reprezentând o prioritate pentru o funcționare și o utilizarea optimă a resurselor. La întâlnire au participant reprezentanți ai RoAid, STS – partener în implementarea proiectului și IGSU.

A doua zi, cu sprijinul DSU, delegația din Republica Moldova a realizat o vizită la Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă, unde echipa de specialiști din Republica Moldova a beneficiat de o întrevedere de lucru pentru a discuta despre funcționarea dispeceratelor de preluare și redirecționare a apelurilor.

Proiectul a fost inițiat de către Ambasada României în Republica Moldova și face parte din Planul anul de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară,  aferent anului 2018, secțiunea Proiecte dezvoltate în parteneriat cu instituții publice din România. Proiectul a beneficiat de un grant din partea MAE Suedia.

 

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support