Specialiști în medicina de urgență din Muntenegru, în vizită de lucru la București și Târgu Mureș

O echipă de specialiști în medicina de urgență din Muntenegru se află în România pentru un schimb de experiență cu omologii români de la Departamentul pentru Situații de Urgență  (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Această misiune este realizată în perioada 22-26 iulie, cu suportul RoAid, prin intermediul Fondului de Mobilitate pentru Experți.

Delegația muntenegreană va vizita obiective medicale din București și Târgu Mureș, inclusiv dispeceratul integrat, spitalul de urgență „Floreasca” și spitalul de copii „Grigore Alexandrescu” din București, Centrul de Training și Simulare Virtuală și  Spitalul de Urgență din Târgu-Mureș. Vizita se va încheia cu o întâlnire la Direcția Generală a Managementului Situațiilor de Urgență din cadrul DSU.

Secretarul de Stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat a vorbit delegației despre sistemul de urgență din România, organizarea Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, proiectele derulate cu sprijinul fondurilor europene, achiziționarea de tehnică și echipamentele pentru salvatori.

Totodată, discuțiile au vizat și importanța deținerii sistemului RO-ALERT, un real ajutor pentru cetățeni, dar și aplicația DSU, extrem de populară în România, cu peste 700000 de utilizatori.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support