Semnarea unui Acord de Colaborare între RoAid, IGPR și DIICOT, pentru implementarea a două proiecte de cooperare în Mexic și Comunitatea Caraibilor

Astăzi, 6 noiembrie, a avut loc semnarea unui acord de colaborare între Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru implementarea a două proiecte, anul viitor, în Mexic și în Comunitatea Caraibilor (CARICOM).

Acordul de Colaborare a fost semnat de Cătălin Harnagea, Director General al RoAid, Liviu Vasilescu, inspector general al IGPR și Elena-Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct al DIICOT.

Cele două proiecte se concentrează pe transferul de expertiză românească în domeniul combaterii criminalității transfrontaliere, crimei organizate și criminalității cibernetice. În timp ce proiectul dezvoltat în Mexic va fi implementat pentru prima dată, trainingul regional adresat statelor CARICOM se va afla la a doua ediție. Prima ediție a avut loc în 2018 în Spanish Town, Jamaica.

Ambele proiecte sunt programate să se deruleze în 2020 și urmăresc să contribuie la eforturile globale pentru atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 16 (ODD 16) – Pace, Justiție și Instituții Puternice.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support