Semnarea protocolului de colaborare RoAid – SNSPA

Între Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) s-a semnat astăzi, 31 iulie 2019, un protocol de colaborare în vederea promovării educației pentru dezvoltare și susținerea implicării mediului academic în proiecte de cooperare internațională pentru dezvoltare.

Directorul General al RoAid Cătălin Harnagea și vice-rectorul SNSPA Victor Negrescu s-au arătat deosebit de încântați de perspectivele de colaborare între cele două instituții, atât în ceea ce privește stagiile de practică și intership pe care studenții SNSPA le-ar putea urma în cadrul RoAid, cât și de posibilitatea organizării unui eveniment de tip Forum Academic cu scopul de a pune în contact mediul academic (studenți și cadre didactice) cu experți din domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare și cu reprezentanți ai sectorului privat interesați să se implice în statele în curs de dezvoltare.

Protocolul de colaborare între cele două instituții are în vedere și îndeplinirea obiectivului strategic de a promova educația pentru dezvoltare și susținerea acțiunilor necesare pentru creşterea gradului de înţelegere la nivelul României, dar şi în alte state, a problemelor de dezvoltare internaţională, a interdependenţei dintre ţări, precum şi a activităţilor realizate în vederea adresării acestora.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative deține unicul masterat de profil din România care a aderat la Rețeaua Europeană European Association of Development Research and Training Institutes (EADI). Programul masteral “Development, International Cooperation and Humanitarian Aid” are o durată de 2 ani și se desfășoară în limba engleză, fiind destinat formării de specialiști în domeniu.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support