Seminar de instruire în domeniul concurenței destinat judecătorilor și angajaților Consiliului Concurenței din Republica Moldova

O delegație din partea Consiliului Concurenței din România compusă din 2 reprezentanți ai Consiliului Concurenței și doi judecători din cadrul Curții de Apel București au participat, în calitate de lectori, la seminarul organizat de Consiliul Concurenței din Republica Moldova la Chișinău în 21 și 22 noiembrie 2019.

Participarea a fost realizată cu sprijinul RoAid, prin intermediul Fondului de Mobilitate pentru Experți.

Obiectivul general al seminarului a fost consolidarea capacității instituționale și operaționale atât a Consiliului Concurenței din Republica Moldova, cât și a judecătorilor care instrumentează cazuri de concurență.

Seminarul s-a axat pe: practicile anti-concurențiale, controlul de legalitate exercitat de instanțele de judecată asupra actelor administrative ale autorității de concurență, limitele controlului judecătoresc exercitat de către instanțele de judecată asupra actelor administrative ale autorității de concurență - practică națională.

Fondul de Mobilitate pentru experți este administrat de Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare și a fost creat pentru a răspunde nevoilor ad-hoc ale țărilor partenere ale României, prin furnizarea imediată de experți și expertiză românească în domenii în care România poate aduce o valoare adăugată. Misiunile finanțate din acest fond se referă la participări la sesiuni de lucru, conferințe, activități de pregătire profesională, intervenții operative de protecție civilă, salvare de vieți omenești, combaterea dezastrelor naturale, precum și realizarea de servicii de consultanță și de schimb de experiență. 

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support