RoAid va continua asistența pentru dezvoltare destinată Comunității Caraibiene (CARICOM)

Astăzi, 11 martie 2019, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, a avut loc întâlnirea bilaterală între Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și Secretarul General al Comunității Caraibiene, Irwin LaRocque.

În cadrul reuniunii, Teodor Meleșcanu și-a exprimat, printre altele, satisfacţia pentru implementarea cu succes a primelor proiecte româneşti de asistenţă tehnică destinate statelor caraibiene, cu sprijinul financiar al agenției RoAid.

Ministrul român a făcut referire la Programul de pregătire a diplomaţilor caraibieni la Institutul Diplomatic Român, la Programul de pregătire pentru reducerea riscului de dezastre și la Trainingul Regional de pregătire a poliţiştilor caraibieni în domeniul prevenirii şi combaterii fraudelor cu sisteme de plată electronice, care a avut loc în Jamaica, la Spanish Town.

La întâlnirea bilterală a a participat și directorul general al Agenției RoAid, Cătălin Harnagea, care a precizat că proiectele pentru statele din CARICOM vor continua și pe parcursul acestui an, extinzându-se aria de acoperire și numărul de inițiative de asistență oficială pentru dezvoltare.

Foto: Ministrul Afacerilor Externe

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support