Se incarca...

Regiunea Extinsă a Mării Negre

Vizită de studiu în România privind supravegherea graniţelor şi coordonarea patrulării la graniţa dintre Ucraina şi Belarus

Zona de graniță dintre Belarus și Ucraina reprezintă rută populară de tranzit pentru migranții din Asia și, într-o măsură mai mică Africa, către Uniunea Europeană. Traficanții și contrabandiștii profită de lipsa de controale vamale între Belarus și Rusia, urmărind ruta Belarus – Ucraina, eludând punctele de trece a graniței din vecinătate. La granița Belarus – Ucraina, numărul incidentelor de trecere ilegală a frontierei la punctele de trecere este cea mai mare, comparată cu alte granițe din Uniunea Europeană și din regiune (Ucraina, Moldova, Rusia și Belarus)

Obiectivul de dezvoltare al proiectului este consolidarea capacității de protecție a graniței comune Belarus – Ucraina. Proiectul se va focusa pe creșterea nivelului de securitate al graniței prin utilizarea experienței României în acest domeniu, promovarea cooperării internaționale între serviciile vamale ale celor două state și România și creșterea eficienței serviciilor vamale din Ucraina și Belarus în zona centrală și de vest a frontierei comune. 

În urma implementării proiectului:

  • Vizita de studiu a fost realizată în perioada 28 septembrie - 2 octombrie 2015. Oficialii din Belarus și Ucraina au vizitat sediul central al Poliției de Frontieră din București, Secțiile de Poliție de Frontieră din Calafat, punctele de frontieră Porțile de Fier și granița cu Serbia. Află mai multe aici.
  • În perioada aprilie - mai 2016, va avea loc o vizită de studiu a doi oficiali ai Poliției de Frontieră din Belarus și Ucraina. 


×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii