Se incarca...

Parlamentul României a adoptat Legea privind cooperarea internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară

18 octombrie 2016

Astăzi, 18 octombrie 2016, Camera Deputaților a adoptat proiectul de Lege privind cooperarea internațională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară care va reglementa acţiunile de cooperare internaţională în domeniu, finanţate din bugetul de stat al României.

Proiectul de lege inițiat de Ministerul Afacerilor Externe urmărește crearea unui nou cadru juridic și instituțional cu scopul creşterii eficienţei, impactului și vizibilității asistenţei pentru dezvoltare şi umanitare oferită de România.

Proiectul de lege stabileşte reguli și norme specifice de planificare, finanţare, monitorizare și de raportare a activităţilor derulate de instituțiile publice în acest domeniu. O prioritate va fi acordată creşterii eficienţei administrării fondurilor destinate cooperării pentru dezvoltare şi promovării pe plan extern a activităţilor României în domeniu, ale sectorului privat românesc și ale societății civile.

Prin acest proiect de lege se propune dezvoltarea unei Agenții specializate în subordinea acestui minister care să asigure atât planificarea politică în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară, cât şi implementarea acesteia.

Informații suplimentare:

Cooperarea internațională pentru dezvoltare are misiunea de a susţine creşterea economică şi socială a statelor în necesitate, contribuind la reducerea sărăciei, îmbunătăţirea nivelului de trai, respectarea drepturilor omului, promovarea păcii şi securităţii, consolidarea democrației și a statului de drept în statele partenere.

Asistenţa umanitară constă în ajutorarea statelor în caz de dezastre naturale, conflicte armate, foamete, malnutriţie sau alte situaţii de urgenţă. Prin asistenţă umanitară se urmăreşte salvarea de vieţi omeneşti și apărarea demnităţii umane.

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii