Se incarca...

Regiunea Extinsă a Mării Negre

Reducerea riscului de dezastre – o cale spre dezvoltarea durabilă

Obiectivul principal al proiectului este să dezvolte un proiect pilot, folosind metodologia de reducere a riscului de dezastre bazată pe comunitate, în orașul Tsinskaro din Sudul Georgiei, și să promoveze această metodologie cătreautoritățile locale și alte ONG-uri. Proiectul include activități de pregătire pentru Caritas Georgia și pentru un grup local de inițiativă, o evaluare a riscurilor bazată pe comunitate, și un proces de planificare, alături de implementarea de măsuri pentru creșterea gradului de pregătire și atenuarea efectelor dezastrelor.

În urma implementării proiectului: 

Conceptul de reducerea riscului de dezastre bazată pe comunități a fost promovat în Georgia:

  • Șase membri ai personalului Caritas Georgia au fost pregătiți în reducerea riscului de dezastre prin intermediul a două sesiuni de training care au avut loc în Octombrie 2014 și Aprilie 2015.
  • Un set de materiale și instrumente au fost traduse și publicate în Georgiană.
  • O conferință finală pentru prezentarea implementării proiectului și a rezultatelor a fost organizată. La conferință au participat reprezentanți ai Caritas, ai comunității din Tsinskaro dar și reprezentanți ai administrației publice, societății civile și Ambasadei României în Georgia.
Reziliența la dezastre naturale a comunității din Tsinskaro a fost crescută:

  • Grupul local de femei și grupul local de tineri sunt formați în reducerea riscului de dezastre și formează un grup de inițiativă.
  • Grupul de inițiativă, împreună cu un facilitator din partea Caritas Georgia realizează o evaluare a riscurilor, care include o hartă de risc a satului, identificarea de probleme și vulnerabilități noi, dar și un raport de evaluare cu privire la riscul de inundație, raport realizat de un expert în hidro-geologie.
  • Un plan de acțiune care descrie activitățile care vor fi implementate în sat a fost dezvoltat de grupul de inițiativă împreună cu administrația locală, facilitatorul Caritas Georgia și expertul în hidro-geologie.
  • Un plan de pregătire pentru dezastre a fost dezvoltat în sat, incluzând planuri de urgență pentru 120 de familii și programe de educare cu privire la pregătirea pentrudezastre la școala locală.

 

Satul Tsinskaro are un plan concret pentru atenuarea impactului inundațiilor anuale de primăvară

  • Un plan pentru reducerea riscului de inundație în Tsikskaro a fost dezvoltat și discutat cu grupul,și prezentat autorităților locale
  • Au fost implementate măsuri non-structurale pentru atenuarea efectelor inundațiilor. Aceste măsuri au inclus curățarea și îmbunătățirea canalelor colectoare de apăprovenită din furtuni din jurul școlii locale și echiparea adăpostului comunitar în caz de urgență pentru a putea oferi adăpost pentru 20 de familii.


×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii