Se incarca...

Republica Moldova

Experiența României in tranziția democratică și educație pentru Republica Moldova și Ucraina

  Proiectul are ca obiectiv creșterea numărului de parteneriate și inițiative comune între entități din România și din Republica Moldova și Ucraina, în principal pentru oferirea de soluții și de expertiză din România în sfera tranziției spre democrație și a educației, dar și, eventual, expertiza utilă din Republica Moldova și Ucraina pentru România.

   În urma implementării proiectului, au fost realizate până în acest moment:

   • Un portofoliu cu modele de succes de expertiza direct transferabilă din Romania în R. Moldova și Ucraina.
   • 2 rapoarte de identificare de nevoi și de potențial de parteneriate și surse de finanțare pentru implementarea de proiecte în parteneriat între actori din România și din R. Moldova și Ucraina în domeniile democrație si educație. 
   • O platformă de crowdsourcing pentru inițiative in parteneriate intre Romania, Republica Moldova si Ucraina in domeniile democrație si educație.Platforma va fi un instrument online de promovare si comunicare intre organizațiile si instituțiile din cele trei tari in domeniile democrație si educație. Cel puțin 30 de organizații din cele trei tari vor fi prezente pe platforma.
   • Realizarea a 2 ateliere de transfer de experiența românească către 40 de actori neguvernamentali si publici din R. Moldova si Ucraina. 40 de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale si instituțiilor publice din R. Moldova si Ucraina vor beneficia de consultanta din partea a 6 experti din Romania pentru actiunile lor in domeniile educatie si democratie.Rapoarte de evaluare a atelierelor vor include principalele beneficii pentru participanti precum si idei de actiuni comune pentru viitor.

   Următoarele activități sunt în curs de desfășurare:

   • Inițierea si susținerea a cel puțin doua noi propuneri de proiect cu parteneri din Romania, Republica Moldova si Ucraina si propunerea lor spre finanțare către donatori terți. Cel puțin doua concepte de proiect bilaterale Romania – R. Moldova si Romania – Ucraina vor fi dezvoltate in cadrul proiectului si vor fi depuse spre finanțare.
   • Publicarea a cel puțin 10 materiale de informare privind utilitatea si importanta asistentei pentru dezvoltare a României cătreR. Moldova si Ucraina si diseminarea acestora cetățenilor români. 
   ×

   Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

   Detalii