Se incarca...

Republica Moldova

Dezvoltarea ca soluție a conflictului Transnistrean

Proiectul își propune să contribuie la reducerea disparităților între malurile vestic și estic ale Nistrului în Republica Moldova prin coordonarea și armonizarea nivelului de dezvoltare politică socială și economică a societăților.

 În urma implementării proiectului au avut loc următoarele activități:

  • O bază de date care conține experți care reprezintă factorii de decizie politică și reprezentați ai societății civile din cele două regiuni ale Republicii Moldova. Baza de date conține 20 de experți din Chișinău și 15 din Tiraspol, cu experiență relevantă în analiza fracturilor, diferențelor și similitudinilor in punct de vedere politic, economic, social și neguvernamental.
  • Workshop-ul internațional „Dialog în oglindă. Domeniile dezvoltării în perspective comparate la Chișinău și Tiraspol” a fost organizat între 26 și 29 martie. Dialogul a implicat factori de decizie din Chișinău și Tiraspol, dar și experți în dezvoltare, mass-media și societate civilă, precum și reprezentanți ai mediului academic și al comunității diplomatice. În cadrul discuțiilor au fost analizate similitudinile și disparitățile între societățile de pe cele două maluri ale Nistrului. Află mai multe despre workshop în comunicatul de presă sau vezi secțiunea Updates pentru știri cu privire la Workshop.
  • În urma dialogului, a fost realizat un raport cu propuneri de politici publice pentru reducerea disparităților de dezvoltare ale societăților de pe cele două maluri ale Nistrului. Raportul (O analiză comparativă a dezvoltării pe cele două maluri ale Nistrului. Politici implementate și politici dezirabile) a fost tradus în limbile Engleză și Rusă și publicat într-o ediție trilingvă.
           

  • Workshop-ul internațional „Dezvoltarea economică pe cele două maluri ale Nistrului. Opțiuni interne și oportunități externe” a acut loc la Sibiu între 25 și 28 iunie 2015 și a marcat finalul proiectului și lansarea raportului. Participanții din Chișinău, Tiraspol, București și Sibiu au dezbătut aspecte legate de dezvoltarea economică pe cele două maluri ale Nistrului și au oferit feedback cu privire la raport. Află mai multe din comunicatul de presă sau vezi secțiunea Updates pentru știri cu privire la workshop și interviuri cu participanții.

  • Raportul „O analiză comparativă a dezvoltării pe cele două maluri ale Nistrului. Politici implementate și politici dezirabile” a fost diseminat în Chișinău. 

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii