Se incarca...

Republica Moldova

Consolidarea capacităţii de coordonare instituţională a Biroului Migraţie şi Azil în domeniul recepţiei, admisiei, reglementării şederii şi integrării străinilor pe teritoriul Republicii Moldova

Scopul proiectului este de a contribui la consolidarea capacității de coordonare instituțională a Biroului de Migrație și Azil prin crearea unui sistem funcțional de recepție, admisie, reglementare a șederii și integrare a șederii și integrare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Rezultatele vizate în cadrul proiectului sunt:

  • Consolitarea capacității operaționale a BMA în Republica Moldova în domeniul integrării migranților.
  • Dezvoltarea unui mecanism național de gestionare a situațiilor de urgență și de risc în cazul unui aflux masiv de migranți.
  • Asistență pentru dezvoltare cadrului instituțional/procedural/legislativ în domeniul admisiei și reglementării șederii străinilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Până în acest moment, au avut loc următoarele activități: 

  • Vizită a IGI/OIM România în Chișinău, Bălți și Cahul pentru a evalua cadrul de cooperare inter-instituțională și analiza procedurilor organizaționale în vigoare.
  • Elaborarea standardelor de cooperare inter-instituțională. 
  • Conferința de deschidere a avut loc la Chișinău (pentru a afla mai multe despre conferința de deschidere, vezi secțiunea Updates).
×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii