Se incarca...

Regiunea Extinsă a Mării Negre

Întărirea capacităţilor instituţionale ale Gărzii Naționale din Ucraina

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea capacității globale a Gărzii Naționale din Ucraina de executare a misiunilor de securitate din competență, prin întărirea profesionalismului personalului și transferându-i acestuia competențele necesare, potrivit standardelor europene în materie.

Proiectul răspunde nevoii de profesionalizare a personalului Gărzii Naționale din Ucraina prin asigurarea pregătirii și antrenării unor cadre din această instituție, prin intermediul cursurilor specializate și exercițiilor comune de antrenament organizate în centrele de pregătire și unitățile Jandarmeriei Române, prin ateliere de lucru organizate în instituțiile de pregătire și unitățile partenerului ucrainean, precum și informarea și documentarea prin vizite de studiu în unitățile Jandarmeriei Române.

 

În urma implementării proiectului:

Gestionarea operațională de către efectivele Gărzii Naționale din Ucraina a adunărilor publice și a evenimentelor de amploare este îmbunătățită prin:

 • Pregătirea ofițerilor din GNU în domeniul managementului situațiilor de criză specifice misiunilor de ordine publică prin participarea la “Cursul de management al situațiilor de criză în domeniul ordinii publice” susținut în iunie 2015 în Ochiuri, România.
 • Pregătirea ofițerilor din GNU în domeniul misiunilor de ordine publică executate de subunitățile mobile prin participarea a 5 ofițeri GNU la “Cursul integrat cu subunități mobile în domeniul ordinii publice” susținut în iulie 2015. 
 • Antrenarea cadrelor din GNU în domeniul asigurării și restabilirii ordinii publice prin participarea la “Exercițiul comun de antrenament în domeniul asigurării și restabilirii ordinii publice”, cu efective ale Jandarmeriei Române, susținut în iunie 2015.
 • Pregătirea ofițerilor formatori din Centrul de pregătire al GNU privind formarea în domeniul asigurării și restabilirii ordinii publice prin organizarea unui atelier de lucru în domeniul formării continue, antrenării cadrelor și subunităților pentru executarea misiunilor de asigurare și restabilire a ordinii publice Susținut în Ucraina la Centrul de Pregătire al GNU din Zolotchiv, în iulie 2015.
 • O vizită de studiu, informare și documentare în domeniul asigurării și restabilirii ordinii publice privind structurile de ordine publică ale Jandarmeriei Române și în domeniul executării misiunilor de asigurare și restabilire a ordinii publice.Personalul specializat din structurile mobile și de intervenție ale Gărzii Naționale din Ucraina este pregătit asupra bunelor practici în domeniul intervenției montane și intervenției speciale prin:

 • Un curs de pregătire pentru personalul GNU în alpinism profesionist la centrul de pregătire al Jandarmeriei Române de la Sinaia, între 29 Septembrie și 17 Octombrie 2014.
 • Două cursuri de pregătire în structuri montane speciale și misiuni de căutare, salvare și evacuare, adresate personalului GNU și susținut în Ivano-Frankivsk, Ucraina în Iulie 2015. 
 • O vizită de studiu în România cu privire la structurile montane ale Jandarmeriei Române, susținută în aprilie 2015. 4 reprezentanți ai GNU au participat la misiune.
 • Un workshop în intervenții speciale și misiuni de protecție VIP, la care au participat 20 de ofițeri GNU, susținut în Zolochiv, Ucraina, în august 2015.

 

Capacitățile instituționale ale Gărzii Naționale din Ucraina de pregătire profesională, gestiune a conflictelor pe timpul misiunilor internaționale și accesare a asistenței externe aferente domeniilor ordinii publice și intervenției montane sunt întărite prin:

 • O vizită de studiu, informare și documentare în domeniul pregătirii inițiale și continue, susținută la facilitățile de pregătire ale Jandarmeriei Române în Noiembrie 2014. Patru ofițeri GNU au participat la vizita de studiu care a avut ca scop informarea partenerului Ucrainean cu privire la organizarea și funcționarea diverselor facilități de pregătire inițială și continuă din cadrul Jandarmeriei Române, precum și cu privire la curriculumul de studii, cursurile și activitățile de pregătire organizate în școlile și centrele specializate.
 • Pregătirea și antrenarea ofițerilor din GNU în domeniul gestiunii conflictelor pe timpul misiunilor internaționale prin participarea la “Exercițiul International de Stat Major – ISTE 2014”.
 • Un atelier de lucru în domeniul accesării asistenței externe și gestiunii proiectelor cu finanțare externă, ca modalitate viabilă de acoperire a nevoilor instituționale, în special în domeniile ordinii publice și intervenției montane, susținut între 27 iulie și 1 august în Kiev, Ucraina.
×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii