Se incarca...

Regiunea Extinsă a Mării Negre

Împreună pentru copii: coaliții ONG mai puternice în Regiunea Mării Negre

Proiectul a avut ca scop întărirea coalițiilor ONG în domeniul protecției copilului din țările partenere, prin transferarea experienței României în acest domeniu. Obiectivul general a fost promovarea reformei sistemelor de protecție a copilului în Armenia, Azerbaidjan, Georgia și Republica Moldova pentru a asigura garantarea drepturilor copiilor vulnerabili. Rezultatul așteptat este creșterea capacității coalițiilor pentru protecția copilului în Regiunea Mării Negre pentru a putea adresa drepturile copilului la nivel național și regional.

 

În urma implementării proiectului au fost implementate următoarele activități:

  • Un training central în managementul coalițiilor a fost organizat în Tbilisi, Georgia între 31 octombrie și 1 noiembrie în cadrul Forumului ONG de la Marea Neagră, cu participanți din Albania, Ucraina, Armenia, Republica Moldova și Georgia, împreună cu doi reprezentanți ai secretariatului ChildPact și reprezentanți ai World Vision Romania. Trainingul a avut ca focus managementul strategic și planificarea pentru coaliții, cu trei puncte principale: managementul operațiunilor, advocacy și comunicare.
  • Dezvoltarea unui instrument pentru evaluarea capacității pentru a colecta informații din cadrul Child Pact și a membrilor săi care participă la proiect.
  • Dezvoltarea rapoartelor naționale de capacitate și a raportului general de capacitate al ChildPact
  • Dezvoltarea unei strategii de advocacy pentru child pact și organizațiile membre. Consilierul pe politici angajat în cadrul proiectului a dezvoltat un chestionar pentru colectarea de informații cu privire la prioritățile de advocacy pentru anul 2016 ale partenerilor proiectului, a felului în care își organizează munca de advocacy în general, a grupurilor de lucru pe care le folosesc și a detaliilor cu privire la strategiile naționale de advocacy existente, dar și cu privire la problemele cu privire la care ar vrea să coopereze cu ChildPact în 2016.
  • Diseminarea rezultatelor proiectului și dezvoltarea strategiei post-proiect în timpul Adunării Generale. ChildPact și partenerii săi au co-organizat un panel special în cadrul Forumului ONG de la Marea Neagră care a avut ca scop diseminarea informațiilor despre managementul coalițiilor și alte informații specifice despre proiect. La event au participat reprezentanți ai partenerilor din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova și Ucraina, ai membrului ChildPact din Bulgaria și participanții la Forumul ONG de la Marea Neagră.


Proiectul a fost implementat de World Vision Romania cu suportul financiar de 50,000 USD din partea Ministerului Afacerilor Externe prin Programul României de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid, cu suport din partea Porgramului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Biroul Regional pentru Europa și Asia Centrală.

Photo credit: Moin Uddin

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii