Se incarca...

Misiune, viziune si valori

Misiunea noastră:

Contribuim la lupta împotriva sărăciei extreme şi venim în sprijinul dezvoltării de instituții democratice sustenabile în țări aflate în curs de dezvoltare prin împărtăşirea propriilor experienţe.

RoAid reprezintă anagajamentul României pe termen lung de a da mai departe ceea ce a învățat de-a lungul propriului său proces de tranziție către un stat democratic și o economie de piață – de a împărtăși atât lecțiile pozitive, cât și pe cele negative, cu cei care trec prin procese similare şi pentru care experiența noastră este relevantă şi necesară.

Ca stat relativ nou al UE, România acordă importanță strategică educației pentru dezvoltare, lucrând în primul rând să-și educe proprii cetățeni, experți și practicieni, pentru a asigura o bună înțelegere a valorilor și nevoilor țărilor partenere și pentru a asigura profesionalismul și eficiența livrării de programe de cooperare pentru dezvoltare.

Activitatea principală a agenției o reprezintă proiectele bilaterale de cooperare pentru dezvoltare. Având la bază Programul multianual strategic 2018-2021 privind cooperarea internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară cât și Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, RoAid își concentrează activitatea în fiecare țară în funcție de sectoarele de activitate identificate ca fiind prioritare. Acestea au fost stabilite ținându-se cont de expertiza României în domeniu și de avantajele comparative, reflectând de asemenea prioritățile comunității internaționale, activitățile celorlați donatori cât și politicile naționale de cooperare pentru dezvoltare. 

O altă activitate importantă a agenției este susținerea proiectelor trilaterale, acestea fiind implementate de RoAid și co-finanțate de alți donatori. 

Nu în ultimul rând, Agenția acordă suport și proiectelor locale. Aceste proiecte au ca scop creșterea conștientizării publice cu privire la cooperarea pentru dezvoltare și consolidarea capacităților entităților românești.

 

Viziunea noastă:

Ne dezvoltăm împreună, prin parteneriate

Ca fost stat beneficiar de asistență pentru dezvoltare, România este un partener, mai mult decât un simplu donator, punând accent pe cooperare și colaborare.  Considerăm că orice stat suveran are dreptul de a-și dicta propriile direcții de dezvoltare și că, prin parteneriate deschise și colaborare constantă, cetățenii din țări în curs de dezvoltare devin cu adevărat împuterniciți peste prezentul și viitorul propriei țări.  

Într-o lume globală ne dezvoltăm împreună, prin parteneriate. Ne concentrăm activitatea asupra celor mai sărace și vulnerabile grupuri din țările în curs de dezvoltare pentru a le îmbunătății nivelul de trai și a le crește calitatea vieții. Prin folosirea eficientă a resurselor și a expertizei noastre, asigurăm soluții sustenabile pentru dezvoltare. Împreună cu societatea civilă susținem procesele de schimbare pe plan local, pentru o societate mai echitabilă. Alături de sectorul privat identificăm soluții pentru dezvoltare și sprijinim un mediu care să susțină creșterea economică, antreprenoriatul și afluxul de investiții în tările partenere. 

 

Valorile noastre

RoAid se aliniază principiilor cooperării pentru dezvoltare internaţională: parteneriate, sustenabilitate și transparenţă.

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii