Se incarca...

Asistența oficială pentru dezvoltare (AOD) este definită ca: fluxurile financiare către țările și teritoriile pe lista OECD-DAC de state recipiente de AOD și către instituții multilaterale de dezvoltare, care sunt:

        1. Oferite de agenții oficiale, incluzând guverne centrale și locale, sau agențiile lor executive;

        2. Tranzacții care:

a.       Sunt administrate cu principalul obiectiv de a promova dezvoltarea economică și bunăstarea statelor în curs de dezvoltare;

b.       Au caracter concesional și conțin un element de grant de cel puțin 25%;


(Află mai multe despre AOD) 

Asistența bilaterală include activitățile de cooperare pentru dezvoltare derulate direct între România și statul partener ori indirect, prin intermediul unor contractanți (HG 1052/2011, art. 8).

Asistența multilaterală - include contribuții neafectate la organizațiile internaționale incluse pe lista Comitetului Asistenta pentru Dezvoltare al OCDE, precum și către fondurile special administrate de acestea (HG 1052/2011, art. 8).

Asistența pentru educație pentru dezvoltare și activitățile de conștientizare publică în domeniul dezvoltării sunt activitățile desfășurate în scopul promovării unei mai bune înțelegeri în rândul populației românești sau al unor categorii specifice ale acesteia a aspectelor ce țin de politica de cooperare internațională pentru dezvoltare (HG 1052/2011, art. 15-16).

Asistența umanitară este asistența de urgență acordată statelor în caz de dezastre și conflicte armate prelungite, cu scopul atenuării consecințelor asupra victimelor, inclusiv asistența oferită în procesul de tranziție de la o situație de criză umanitară către procesele de reabilitare sau reconstrucție timpurie. (HG 1052/2011, art. 17-18).

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii