Se incarca...

Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS) oferă burse în învățământul superior și alte facilități financiare pentru cetățenii statelor eligibile. În anul 2014, MECS a oferit sprijin către 70 de state, totalul asistenței oferite ajungând la 78,148,214 mil. RON (aproximativ 10% din totalul asistenței oferite de România în 2014). Din fondurile MECS, 74% au fost destinate acordării unor burse de studiu în beneficiul studenților din Republica Moldova. După Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, MECS este al treilea contributor la RoAid în funcție de volumul asistenței.

 

Principalele state benficiare de burse din partea MECS, cu exceptia Republicii Moldova, în 2014


MECS by country | amCharts

(Vezi lista completă de state care au beneficiat de asistență din partea MECS).

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a creat în 2006 programul de burse Eugen Ionescuun program de studii doctorale şi de cercetare post-doctorală, destinat studenților francofoni înscrişi în universităţi membre ale Agenţiei Universitare a Francofoniei.


Alte state care au beneficiat de asistență pentru dezvoltare din partea României


Serbia

În 2014, cea mai mare contribuție a RoAid în Serbia a fost în domeniul educației. Ministerul Educației și Cercetării Științifice a oferit burse în învățământul superior și alte facilități financiare în valoare de 1 milion de EUR cetățenilor sârbi. 

În 2014, Senatul României și Camera Deputaților a susținut misiuni de observare a alegerilor în Serbia. În același an, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a acordat asistență umanitară în valoare de 50,000 EUR pentru inundațiile din Serbia.

Între 2007 și 2011, MAE a acordat asistență pentru dezvoltare Serbiei, susținând tranziția spre democrație, consolidarea societății civile și revitalizarea zonelor rurale.

(Vezi toate proiectele finanțate de MAE în Serbia)


Bosnia și Herzegovina

Asistența pentru dezvoltare oferită Bosniei și Herțegovinei a fost limitată la ajutor umanitar și contribuții în domeniul educației. În 2014, Ministerul Afacerilor Externe a oferit asistență umanitară în valoare de 33,000 EUR pentru inundațiile din Bosnia. Ministerul Educației și Cercetării Științifice oferă burse în învățământul superior. 


Etiopia

În 2008, România a oferit asistență pentru construirea unui muzeu al capodoperelor religioase și artistice în Axum. Valoarea totală a grantului a fost de 50,000 de EUR.


Europa de Est

În 2008, România a acordat asistenţă pentru dezvoltare în valoare de 250.000 EURO reprezentând contribuţia financiară a României la Comitetul pentru Investiţii din Europa de Sud-Est (SEEIC) al OCDE

În 2010, România a acordat asistenţă pentru dezvoltare în valoare de 600.000 EURO statelor din Europa de Est, fondurile fiind alocate astfel:

          -500.000 EURO reprezentând contribuţia la “Neighbourhood Investment Facility″ (Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate);

          -100.000 EURO reprezentând co-finanţarea, în colaborare cu UNODC, a unui studiu de legislaţie în domeniul implementării sancţiunilor internaţionale în statele Europei de Sud-est: „Strengthening the legal regime against terrorism”. 

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii