Reprezentanții UNIDO și RoAid identifică posibilități de colaborare

În data de 11 septembrie, Directorul General al RoAid Cătălin Constantin Harnagea s-a întâlnit cu Li Yong, director general al UNIDO, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială din Viena.

Scopul întrevederii a fost de a explora posibilitățile de colaborare între UNIDO și RoAid, în cadrul programului UNIDO pentru Republica Moldova 2019-2023, precum și pentru a analiza modalitățile și oportunitățile generale de cooperare.

Printre participanții la reuniune s-au mai numărat:

  • E.S. Cristian Istrate, Şeful Misiunii Permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena;
  • E.S. Victor Osipov, Ambasadorul, Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU şi Organizațiile Internaţionale de la Viena;
  • Ciyong Zou, director al Departamentului de Programe, Parteneriate și Integrare, UNIDO;
  • Raluca Niță, Manager de proiect, RoAid;
  • Andre Arama, Consilier diplomatic la Misiunea permanentă a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena.

„Pe lângă un cadru general de cooperare, reuniunea vizează explorarea oportunităților concrete de parteneriat în cadrul proiectelor propuse în cadrul programului UNIDO în Republica Moldova”, a declarat directorul general al UNIDO li Yong.

Lansată în mai 2019, Programul UNIDO din Republica Moldova urmărește să consolideze eforturile pentru o creștere durabilă și incluzivă, prin activități în varii domenii, inclusiv sporirea competitivității industriale; accesul pe piață; promovarea inovării și a investițiilor; ocuparea forței de muncă în comunitățile rurale, dezvoltarea antreprenorială și gestionarea durabilă a energiei și a mediului.

„România este un partener strategic de dezvoltare strategică al Republicii Moldova și regiunii mai largi”, a declarat directorul general al RoAid, Cătălin Harnagea.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support