Reprezentanți ai Federației Naționale a Fermierilor din Republica Moldova s-au întâlnit cu agricultori și autorități locale din județul Vrancea

O delegație a Federației Naționale a Fermierilor din Republica Moldova (FNFM), compusă din 8 participanți, angajați FNFM, primari și fermieri, s-a aflat în perioada 20-23 noiembrie 2019 într-o vizită de lucru în județul Vrancea, la invitația Federației Agricultorilor ”Fermierul” din România.

Deplasarea s-a realizat cu sprijinul Roaid, prin intermediul Fondului de Mobilitate pentru Experți.

Agenda misiunii a inclus întâlniri cu reprezentanții Federației Agricultorilor ”Fermierul” din România și vizite de documentare și schimb de experiență la Federația Viticultorilor, la cooperative agricole din județul Vrancea (Vitis Vinifera, Matca, Ploscuțeni), precum și la primăria comunei Jariștea.

Prima vizită a fost la SRL Mori-Pan, complex de morărit și producere a produselor de panificație, construit cu suport financiar din fonduri europene.

Au urmat vizite la mai multe crame care produc și comercializează vin pe piața românească, dotate cu utilaje moderne procurate din fonduri europene. Totodată, membrii delegației moldovenești au vizitat primăria comunei Jariștea, unde le-au fost prezentate proiectele realizate cu finanțări europene.

În cea de a doua zi a vizitei de lucru, delegația s-a întâlnit producători de legume din comuna Matca și cu reprezentanți ai cooperativei ,,La poalele Piroparidavei”, din satul Ploscuțeni, la rândul ei fondată cu sprijin din fonduri europene.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support