Programul de pregătire „Reconstrucție şi stabilizare post-conflict” (Addis Abbeba, 24-30 noiembrie 2019)

A 13-a ediţie a programului de pregătire „Reconstrucție şi stabilizare post-conflict” a avut loc loc în perioada 24 - 30 noiembrie 2019, la sediul Uniunii Africane din Adis Abbeba, Etiopia, fiind prima ediție organizată pe continentul african.

Programul a fost organizat de Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe din România și Uniunea Africană.

La curs au participat specialiști din mai multe țări africane (Camerun,  Republica Centraafricană, Liberia, Nigeria, Sierra Leone, Etiopia) cu profile profesionale diverse, de la ingineri, universitari, militari, până la specialiști în asistență umanitară, logistică, dezarmare, stabilizare și protecția copiilor în zone de conflict.

Delegația RoAid care a asigurat suportul logistic pentru implementarea programului a fost alcătuită din Tudor Tim Ionescu, Șeful Serviciului Implementare Proiecte și Aida Carla Modrișan, manager de proiect.

Training-ul a fost susținut de Robert Adam, expert al Ministerului Afacerilor Externe, Garrett Thomas, Secretar General al coaliției interguvernamentale ”Community of Democracies” din SUA,  Prof. Dr. Sergiu Micșoiu de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca,  Daniel Homorodean, președintele platformei „Cluj IT” și Sorin Ioniță, Directorul  Expert Forum (EFOR).

Programul a urmărit dezvoltarea capacităților în situații post-conflict și consolidarea cunoștințelor în ceea ce privește obiectivele și instrumentele politicii UE pentru Africa, cadrul instituțional al Uniunii Africane pentru stabilizare și reconstrucție, contextul politic și de securitate și combaterea terorismului și a corupției.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support