Program de pregătire pentru state africane în managementul situațiilor de urgență și reducerea riscului la dezastre

Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare - RoAid, în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de urgență (DSU), organizează în perioada 14-19 octombrie 2019 Programul de pregătire „Managementul Situațiilor de Urgență și Reducerea Riscului la Dezastre” pentru state africane.

În program sunt înscriși 11 participanți din diverse țări africane - Benin, Burundi, Gabon, Insulele Comore, Lesotho, Seychelles, Tanzania, Uganda, dintre care trei reprezintă Uniunea Africană.

Participanții au avut ocazia de a se întâlni cu Dr. Raed Arafat, secretar de stat și șef al DSU și au efectuat vizite de lucru la Echipa României de căutare-salvare RO-USAR, Inspectoratul General de Aviaţie (IGAV), Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov (ISUBIF) și la Dispeceratul Integrat din Bucureşti.

În următoarele zile, participanții vor avea lua parte la două evenimente organizate de DSU, în parteneriat cu Centrul Comisiei Europene pentru Cunoștințe în domeniul Managementului Riscului în caz de Catastrofe (DRMKC).

Programul de pregătire acoperă o gamă largă de subiecte de coordonare a situaţiilor de urgență complexe, elaborarea planurilor avansate de gestionare a dezastrelor, continuitatea operaţiunilor şi continuitatea guvernării în caz de dezastre.

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la consolidarea capacităților în domeniul reducerii riscului de dezastre (DRR) și a gestionării urgențelor în țările din Africa.

Numărul dezastrelor raportate în Africa a crescut semnificativ în ultimele patru decenii. Profilul de dezastru al continentului african se caracterizează prin evenimente hidro-meteorologice extreme, care se preconizează că vor crește frecvența și magnitudinea din cauza schimbărilor climatice.

Dezastrele naturale pot afecta întregul mediu economic, uman și fizic al țărilor, precum și agenda lor de dezvoltare pe termen lung, conform unui raport al Băncii Mondiale. În acest context, reducerea riscului de dezastre (DRR) reprezintă un pilon important pentru dezvoltarea durabilă.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support