Premiu internațional pentru un proiect de asistență electorală derulat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), în parteneriat cu RoAid

Autoritatea Electorală Permanentă din România (AEP) a primit Distincția anului 2018 pentru primul proiect de asistență electorală implementat de România, în calitate de stat donator, în cadrul celei de-a 17 ediții a Simpozionului Internaţional în domeniul electoral. Evenimentul a fost organizat de Centrul Internațional pentru Studii Parlamentare (ICPS) în Accra, Ghana, în între 27 și 30 ianuarie 2019.

Proiectul „Sprijin pentru dezvoltare instituțională a autorității de management electoral din Regatul Haşemit al Iordaniei”, a fost derulat, în aprilie – august 2018, de Autoritatea Electorală Permanentă din România, în parteneriat cu Agenția Română de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (RoAid) și Comisia Electorală Independentă a Iordaniei în calitate de beneficiar.

Prin activitățile proiectului, experții români și iordanieni au avut ocazia să facă schimb de cunoștințe de specialitate din domeniul electoral, în cadrul a unor seminarii și vizite de lucru desfășurate la București și Amman. Totodată, s-au alocat resurse pentru înființarea unei biblioteci de specialitate pentru expertiza electorală, în cadrul Institutului de Formare și Cercetare Electorală din Iordania (peste 1000 de cărți de specialitate).

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support