Se incarca...

Ziua Mondială a Justiției Sociale

20 februarie 2016

Pe 20 februarie sărbătorim Ziua Mondială a justiției sociale. În acest an, tema este 'O tranziție justă - economii și societăți sustenabile din punct de vedere al mediului'. Ziua Mondială a justiției sociale a fost proclamată în 2007 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite, și invită Statele Membre să desfășoare activități sau să promoveze eforturile internaționale de eradicare a sărăciei, promovarea muncii decente, egalității de gen și accesului la bunăstare socială și justiție pentru toți. 

Justiția socială este un principiu de bază pentru o coexistență pașnică și prosperă între oameni și state, iar astăzi se fac mai multe eforturi ca niciodată pentru realizarea ei. Odată cu adoptarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG), justiția socială a devenit o parte a agendei globale pentru dezvoltare:

Obiectivul 16: Promovarea de societăți inclusive și pacifiste pentru dezvoltarea durabilă, asigurarea justiției pentru toți și construirea de instituții eficiente, accountable și incluzive la toate nivelurile (află mai multe).

Obiectivul 10: Reducerea inegalităților, în interiorul și între state. Printre alte ținte, obiectivul urmărește să promoveze incluziunea socială, economică și politică a tuturor, indiferent de vârstă, dizabilitate, rasă, etnie, origine, religie sau status economic sau de alt tip, și reducerea inegalităților de venit prin eliminarea legilor, politicilor și practicilor discriminatori și promovarea unor legislații, politici și practici adecvate în acest domeniu (află mai multe). 


Vezi de asemenea mesajul Secretarului General al Națiunilor Unite pentru Ziua Mondială a Justiției Sociale 2016 și Declarația cu privire la justiția socială pentru o globalizare echitabilă

Află ce face RoAid pentru consolidarea societății civile

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii