Se incarca...

Summitul Umanitar Mondial

23 mai 2016

Între 23 și 24 mai 2016 va avea loc Summitul Umanitar Mondial la Istanbul.

Summitul este organizat la apelul secretarului General al Națiunilor Unite Ban Ki-moon pentru un răspuns global pentru adresarea suferinței milioanelor de oameni afectați de crizele umanitare și reprezintă o oportunitate pentru a confrunta problemele globale în ceea ce privește acțiunea umanitară și a lupta pentru încheierea conflictelor, reducerea riscurilor și atenuarea suferinței.

În acest sens, Summitul își propune să:

  • Re-inspire angajamentul față de umanitate și universalitatea principiilor umanitare.
  • Să inițieze un set de acțiuni și angajamente concrete care să permită statelor și comunităților să se pregătească pentru și să răspundă la criză.
  • Să împărtășească inovațiile și bunele practici care pot salva vieți, să pună persoanele afectate în centrul acțiunii umanitare și să atenueze suferința.

Află mai multe despre Summitul Umanitar Mondial. 

Programul va include mese rotunde la nivel înalt cu privire la acțiunile prioritare subliniate în raportul Secretarului General ONU, dar și evenimente conexe care vor include workshop-uri, conferințe și sesiuni de informare.

Delegația României va fi condusă de către Dragoș Nicolae Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. 

Împreună cu Platforma Filantropica pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), Forumul Umanitar și Congresul Musulmanilor Filantropi, Guvernul României va găzdui un eveniment secundar în cadrul Summit-ului Umanitar Mondial pentru a mobiliza conducerea filantropică la nivel global pentru o acțiune umanitară eficientă. Evenimentul va construi pe baza parteneriatelor globale deja existente reprezentate în Platforma Filantropică pentru ODD. Discuțiile din cadrul evenimentului secundar vor valorifica punctele forte ale diversității crescânde de organizații umanitare,incluzând organizațiile filantropice la nivel comunitar, indigene sau religioase.

Află mai multe despre evenimentul secundar găzduit de Guvernul României.

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii