Se incarca...

Tranziție spre democrație

Protecția Copilului

RoAid finanțează proiecte pentru protecția copilului în Regiunea Extinsă a Mării Negre. Aceste proiecte au ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la politicile pentru protecția copilului și facilitarea schimburilor de expertiză între actorii din regiune. 

Pentru a susține reformele în acest domeniu și promova drepturile copilului, Ministerul Afacerilor Externe finanțează proiecte în beneficiul statelor partenere. În 2014, MAE a finanțat proiectul regional Pilotarea unui index pentru protecția copilului, implementat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru CopilObiectivul proiectului a fost de a dezvolta un indice al reformelor pentru protecția copilului în Republica Moldova și în Georgia, pentru a crește gradul de conștientizare și acțiune în rândul guvernelor, societății civile și donatorilor. Indexul reprezintă un instrument pentru susținerea eradicării sărăciei în rândul copiilor, protecția copilului și accesul acestora la servicii de bază. În același timp, indexul este un model replicabil pentru alți actori în Regiunea Mării Negre. 

De asemenea, România susține accesul egal al copiilor la educație. În acest sens, în 2014, MAE a finanțat un proiect pentru creșterea accesului copiilor la educație timpurie în Republica Moldova, care are ca obiectiv dezvoltarea și modernizarea infrastructurii grădinițelor în Republica Moldova precum și îmbunătățirea calității materialelor didactice. 

În 2013, MAE a finanțat proiectul "Împreună cu copii: o coaliție mai puternică a ONG-urilor din zona Mării Negre", implementat de World Vision Romania cu scopul de a transfera expertiza românească în domeniul drepturilor și protecției copilului către Armenia, Azerbaidjan, Georgia și Republica Moldova. 

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii