Se incarca...

Regiunea Extinsă a Mării Negre

Pilotarea unui index pentru protecția copilului

Indexul pentru protecția copilului este un instrument comparativ, organizat și implementat de organizații locale sau naționale ale societății civile, care măsoară sistemul de protecție a copilului dintr-un stat în funcție de un set de indicatori comuni. Indexul folosește articole specifice de protecție a copilului de la Convenția ONU privind drepturile copilului (UNCRC) și principiile abordării sistemice a protecției copilului ca fundație comună. Rezultatele din fiecare țară ilustrează acțiunile guvernelor pentru protecția copilului din punct de vedere al politicilor, furnizării de servicii, capacității, coordonării și responsabilității.


Indexul pentru protecția copilului este proiectat pentru a încuraja cooperarea regională și a stimula implementarea mai robustă a UNCRC, dar și a servi ca un sistem de avertizare timpurie pentru statele care se depărtează de la o strategie coerentă în domeniul protecției copilului. În cele din urmă, îmbunătățirea cooperării, implementarea mai bună și creșterea monitorizării în rândul actorilor pentru protecția copilului vor ajuta la asigurarea unui mediu sigur și stimulant pentru copii din regiune. 


În urma implementării proiectului: 

  • A fost creat un sistem de management al datelor, împreună cu o metodologie specifică, pentru a construi indexul de protecție a copilului (află mai multe despre consultanții care au participat la colectarea datelor pentru index și despre metodologie pe site-ul proiectului).
  • Au fost realizate brief-uri care conțin informații cu privire la condiții, metodologie, constatări și recomandări cu privire la indexul pentru protecția copilului (vizualizează documentele la secțiunea Updates sau pe site-ul proiectului)
  • Rezultatele preliminare au fost prezentate în cadrul unor evenimente dedicate în Georgia, Moldova, Serbia și București (conferința ISPCAN)
  • Au fost organizate evenimente de lansare în Republica Moldova și Georgia.


Proiectul a fost implementat de Federația ONG-urilor Naționale pentru Copil (FONDC) cu suportul financiar în valoare de 40,000 USD al Ministerului Afacerilor Externe prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Biroul Regional pentru Europa și Asia Centrală. 

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii