Se incarca...

Misiune, viziune si valori

Misiunea noastră:

Contribuim la lupta împotriva sărăciei extreme şi venim în sprijinul dezvoltării de instituții democratice sustenabile în țări aflate în curs de dezvoltare prin împărtăşirea propriilor experienţe.

RoAid reprezintă anagajamentul României pe termen lung de a da mai departe ceea ce a învățat de-a lungul propriului său proces de tranziție către un stat democratic și o economie de piață – de a împărtăși atât lecțiile pozitive, cât și pe cele negative, cu cei care trec prin procese similare şi pentru care experiența noastră este relevantă şi necesară.

Ca stat relativ nou al UE, România acordă importanță strategică educației pentru dezvoltare, lucrând în primul rând să-și educe proprii cetățeni, experți și practicieni, pentru a asigura o bună înțelegere a valorilor și nevoilor țărilor partenere și pentru a asigura profesionalismul și eficiența livrării de programe de cooperare pentru dezvoltare.

 

Viziunea noastă:

Ne dezvoltăm împreună, prin parteneriate

Ca fost stat beneficiar de asistență pentru dezvoltare, România este un partener, mai mult decât un simplu donator, punând accent pe cooperare și colaborare.  Considerăm că orice stat suveran are dreptul de a-și dicta propriile direcții de dezvoltare și că, prin parteneriate deschise și colaborare constantă, cetățenii din țări în curs de dezvoltare devin cu adevărat împuterniciți peste prezentul și viitorul propriei țări.  Într-o lume globală ne dezvoltăm împreună, prin parteneriate.

 

Valorile noastre

RoAid se aliniază principiilor cooperării pentru dezvoltare internaţională: predictibilitate, transparenţă şi solidaritate internaţională.

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii