Se incarca...

Regiunea Extinsă a Mării Negre

Forumul organizaţiilor neguvernamentale din Regiunea Mării Negre

Forumul ONG de la Marea Neagră a fost lansat în 2008 de FOND (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare) și este primul proiect regional finanțat de Programul României pentru Cooperare pentru Dezvoltare. Forumul ONG de la Marea Neagră are ca obiectiv facilitarea contactului direct și transferului de cunoaștere și bune practici între organizații ale societății civile în Regiunea Mării Negre și creșterea vizibilității României în Regiune și în cadrul Uniunii Europene. În același timp, Forumul urmărește creșterea dialogului și cooperării între ONG-urile din Regiunea Mării Negre, consolidarea capacității ONG-urilor de a influența politicile naționale și regionale și creșterea numărului și a calității proiectelor și parteneriatelor regionale.

Edițiile precedente ai avut ca focus bunele practici în diverse domenii și țări, inițiative de cooperare de succes în regiune, oportunități și provocări în regiune, și au adus împreună peste 700 de participanți din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, România, Rusia, și alte state membre ale Uniunii Europene active în Regiunea Mării Negre.

Ce-a de-a 8-a ediție a Forumului a avut loc în Tbilisi, Georgia, între 2 și 3 Noiembrie 2015 și a continuat procesul de creare a unui cadru strategic de cooperare a societății civile în Regiunea Mării Negre. Scopul a fost atragerea atenției asupra importanței regiunii atât la nivel European și regional, aducerea unei contribuții la procesele regionale și susținerea mobilizării resurselor pentru adoptarea celor mai adecvate soluții la problemele și provocările identificate.

Află mai multe despre ce-a de-a 8-a ediție a Forumului din Raportul Conferinței și vezi secțiunea Resurse pe site-ul proiectului.

În 2016, Forumul ONG de la Marea Neagră va avea ca principal obiectiv facilitarea și intensificarea cooperării regionale conform cadrului strategic stabilit la ediția anterioară a Forumului, ceea ce va contribui la consolidarea rolului societății civile ca un partener important în procesul de dezvoltare și aduce un plus de vizibilitate României ca actor cheie în regiune.

Rezultatele așteptate pe termen lung în urma implementării ediției 2016 a Forumului sunt: dialogul și cooperarea între organizațiile societății civile și alți stakeholderi relevanți de la nivel european și regional sunt crescute; transferul de expertiză și bunelor practici de la nivel european și regional este crescut; numărul de inițiative/ rețele tematice regionale ale organizațiilor societății civile este crescut, în conformitate cu cadrul strategic stabilit; vizibilitatea României la nivel regional și european este crescută prin contribuirea consolidarea cooperării regionale la nivelul societății civile conform unui cadru strategic sustenabil; autoritatea și reprezentativitatea Forumului ONG de la Marea Neagră sunt crescute.

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii