Se incarca...

FOND lansează cea de-a doua rundă a Fondului de Mobilitate pentru experți din societatea civilă România - Republica Moldova

28 octombrie 2015

Termen limită pentru primirea aplicațiilor (pentru grant-uri)- 13 noiembrie, ora 17.00

Runda a II-a a Fondului de Mobilitate este implementată de FOND cu sprjinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe, prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare - Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală.

Obiectivul principal constă în transferul bilateral de experiențe, cunoștințe, bune practici între România și Republica Moldova, îmbunătățirea dialogului dintre cele doua țări, stimularea implicării organizațiilor societății civile în procesul de formulare al politicilor publice, dezvoltarea de proiecte comune și acțiuni în parteneriat care să răspundă obiectivelor de integrare ale Republicii Moldova în Uniunea Europeană, precum și obiectivelor României în contextul politicii de cooperare pentru dezvoltare.

Beneficiarii Fondului de Mobilitate sunt:

Pentru mobilitățile individuale:

- experți din societatea civila și mediul academic din România și Republica Moldova. Grantul se acordă persoanelor fizice, un expert poate beneficia de o singura finanțare.

Pentru grant-uri:

- organizații ale societății civile din România și Republica Moldova înregistrate conform legii.

Activități eligibile:

Pentru mobilitățile individuale - participarea la conferințe  și seminarii, întâlniri de lucru și  de coordonare, activități de mentorat, consultanță și  formare ai căror beneficiari sunt organizații ale societății civile sau comunitatea, sub condiția ca aplicanții să fie implicați ca persoane resursă.

Pentru grant-uri: activități ce vizează creșterea capacității organizaționale, îmbunătățirea rolului societății civile în cele două țări, creșterea vizibilității societății civile din România și Republica Moldova, activități de formare de tipul workshop-urilor, trainingurilor, seminariilor, vizite de studiu, programe de internship în contextul priorităților tematice menționte mai sus.

Mobilitățile individuale vor fi procesate în măsura în care sunt trimise, nu există un termen limită pentru primirea lor.

Pentru grant-uri, termenul limită este 13 noiembrie 2015, ora 17.00.

Aplicațiile se primesc la adresa office@fondromania.org.

Informațiile detaliate privind procedura de obținere a finanțării, formularele de aplicație, calendarul se găsesc în documentele disponibile pe site-ul FOND - www.fondromania.org.

Descrierea generală a Fondului de Mobilitate

Regulament de Finanțare

Formular aplicație granturi mici

Formular aplicație mobilitate individuală

Anexa Buget aplicații granturi mici

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii