Se incarca...

Tranziție spre democrație

Educație

În 2014, contribuția RoAid în domeniul educației s-a ridicat la 193,327,808 milioane RON, și a fost dedicată în principal facilităților pentru educație și burselor pentru educația superioară. Principalii contributori în domeniul educației au fost Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Afacerilor Externe. 

Ministerul Educației și Cercetării Științifice oferă burse în învățământul superior și alte facilități financiare pentru cetățeni ai statelor eligibile. În anul 2014, MECS a oferit sprijin către 70 de state, totalul asistenței oferite ajungând la 78,148,214 RON (10,76% din totalul asistenței oferite de România în 2014). După Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, MECS este al treilea contributor la RoAid în funcție de volumul asistenței. 

(Vezi lista completă de state care au beneficiat de asistență din partea MECS). 

Începând cu anul 2007, Ministerul Afacerilor Externe finanțează bursele doctorale și postdoctorale Eugen Ionesco, care au ca scop susținerea dezvoltării sustenabile în spațiul francofon, în special în Europa Centrală și de Est. 

În domeniul infrastructurii pentru educație, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a finanțat un proiect pentru facilitățile de educație în Republica Moldova, și a donat 100 de autobuze pentru școli Republicii Moldova. Contribuția totală s-a ridicat la 101,704,072 milioane RON. 

În 2014, Ministerul Tineretului și Sportului a finanțat proiecte în domeniul educației pentru tinerii din Republica Moldova. Proiectele au avut ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la politicile pentru tineri. ×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii