Se incarca...

Tranziție spre democrație

Consolidarea Societății Civile

Pentru a susține dezvoltarea și consolidarea societății civile în regiunile și statele partenere, RoAid finanțează proiecte regionale și tematice care includ forumuri civice, forumuri ale organizațiilor neguvernamentale dar și proiecte în domeniu anti-discriminării și al incluziunii sociale. 

România sprijină organizarea de forumuri adresate Republicii Moldova, Ucrainei si respectiv actorilor neguvernamentali din întreaga regiune a Marii Negre.

Forumul Organizațiilor Neguvernamentale de la Marea Neagră este un proiect implementat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND) în parteneriat cu MAE. Proiectul urmărește să crească nivelul de dialog și cooperare între ONG-urile din regiune, să consolideze capacitatea ONG-urilor de a influența politicile naționale și regionale și să crească numărul și calitatea proiectelor și parteneriatelor regionale. MAE a continuat să finanțeze Forumul ONG de la Marea Neagră, cea de-a șaptea ediție având loc în anul 2014. Citește mai mult despre proiect pe website-ul proiectului.


Forumul România-Moldova a fost implementat de Centrul Român pentru Politici Publice și a avut ca obiective facilitarea dialogului între societățile civile din cele doua țări pe tema integrării Europene si consolidarea instituțiilor publice din Chișinău. CRPE a organizat, de asemenea, a doua ediție a forumului Civic România-Ucraina dedicat consolidării relațiilor bilaterale dintre cele doua țari si dezbaterii unor teme relevante precum siguranța energetica, avantajele Parteneriatului Estic, procesele de asociere politica si integrarea economica a Ucrainei.

MAE susține domeniul anti-discriminării și creșterea incluziunii sociale în statele partenere.

În domeniul anti-discriminării MAE a finanțat un proiect al Institutului de Politici Publice din România, cu scopul de a facilita schimbul de experiența si transferul de expertiza dintre cele doua instituții cu competență în domeniu, respectiv Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din România si Consiliul pentru Prevenirea si Eliminarea Discriminării si Asigurarea Egalității (CPEDAE) din Republica Moldova. Proiectul a vizat creșterea capacitații instituționale de prevenire si combatere a discriminării în Republica Moldova prin realizarea unor dezbateri si workshop-uri, si elaborarea de rapoarte si analize în domeniu.

În același timp, MAE a susținut creșterea egalității de gen și a participării femeilor la viața socială în Palestina prin finanțarea unui proiect implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Popoarelor

Pe plan intern, Ministerul Afacerilor Externe finanțează Școala Română de dezvoltare, dar și programe de creștere a gradului de conștientizare și a implicării active a societății civile în dezvoltarea internațională.  

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii