Se incarca...

Consolidarea relațiilor România-Polonia în domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare

Consolidarea relațiilor România-Polonia în domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare

Vineri, 20 aprilie, Roland Chojnacki de la Departamentul de Cooperare pentru Dezvoltare din Ministerul Afacerilor Externe din Polonia s-a aflat în vizită de lucru la București, pentru a un schimb de experiență în domeniu.

Cu acest prilej, a avut o întâlnire cu o delegație condusă de Dumitru Deac, Reprezentant cu însărcinări speciale pe probleme de ODA, Asistență Umanitară și Organizații Internaționale, pentru a discuta despre cadrul legal și instituțional din cele două țări și modalitatea de operaționalizare a RoAid în contextul angajamentelor asumate la nivel european și internațional. La reuniune a participat și Magdalena Szuber-Zasacka, oficial al Ambasadei Poloniei în România.

Totodată, oficialii polonezi au efectuat ulterior o vizită la sediul Agenției RoAid, în cadrul căreia s-au întâlnit cu o delegație compusă din Cătălin Harnagea, directorul general al agenției și Cătălin Badea, consilier pe probleme strategice de asistență oficială pentru dezvoltare. Discuțiile s-au axat pe activitățile concrete realizate în prezent de cele două țări în domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare și asistenței umanitare, ariile tematice și geografice actuale și viitoare, precum și modalitățile prin care cele două țări pot să-și unească eforturile pentru a maximiza efectele acțiunilor lor în țările în care acționează. În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții RoAid au prezentat modalitățile de lucru și rezultatele agenției nou înființate, în contextul analizei de oportunitate pentru înființarea unei agenții similare în Polonia.

Cu scopul de a maximiza schimbul de experiență în domeniul cooperării internaționale, în încheierea zilei de lucru, delegația poloneză a făcut o vizită și la sediul PNUD, având o discuție extrem de fructuoasă cu Anca Stoica, Romania ODA Project Manager United Nations Development Programme. 

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii