Se incarca...

Conferința „Zilele europene de sprijin parental și educație parentală”

Conferința „Zilele europene de sprijin parental și educație parentală”

În perioada 19-20 Aprilie 2018 a avut loc la Iași conferința „Zilele europene de sprijin parental și educație parentală” organizată de UNICEF în parteneriat cu HoltIS, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Comisia pentru invățământ, știință, tineret și sport.

Evenimentul, desfășurat la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, a reunit reprezentanți ai Parlamentului României, ai autorităților cetrale, județene și locale, prezentând exemple de bună practică în educația parentală din țări precum Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Republica Moldova, Bulgaria și nu în ultimul rând, România. La eveniment a participat și o delegație a RoAid compusă din d-na Cristina Enache și d-na Ana Maria Androne.

Educația parentală a dus la o mai bună comunicare între părinți și copii, la o implicare a taților în procesul de educație al copiilor, dar și la scăderea semnificativă a absenteismului. Practic, în cazul copiilor ai căror părinți au urmat cursurile de educație parentală, s-a redus cu 61 % numărul absențelor” - a declarat Luminița Costache, specialist în educație al reprezentanței UNICEF în România.

În acest context, Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid, prin delegația sa prezentă la eveniment, a avut discuții cu reprezentanții UNICEF România, respectiv d-nul Pieter Bult, reprezentant pentru România, d-na Luminița Costache – specialist educație, d-na Cristina Badea – expert în educație și egalitate de gen și d-nul Eduard Petrescu – specialist programe, precum și cu reprezentanții UNICEF Moldova, respectiv d-na Margarita Tileva – reprezentant adjunct pentru Republica Moldova, d-na Larisa Vîrtosu – specialist programe și dl. Alexandr Petrov – specialist în dezvoltarea tinerilor și adolescenților. Astfel, au fost puse bazele unor parteneriate pentru derularea proiectelor de asistență pentru dezvoltare în domeniul educației, cât și pentru realizarea unor campanii umanitare cu strângere de fonduri, acestea urmând a fi folosite pentru implementarea proiectelor identificate de RoAid ca fiind prioritare.

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii