Se incarca...

Call pentru participanți din partea societății civile din România la programul de training “Reconstrucție și stabilizare post-conflict” 2016

19 septembrie 2016

Ministerul Afacerilor Externe caută trei reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din România pentru a participa la programul de training „Reconstrucție și stabilizare post-conflict” care va avea loc în București, între 17 și 21 octombrie 2016. Persoanele interesate sunt invitate să completeze un formular on-line până vineri, 30 octombrie. Formularul on-line este disponibil aici: https://goo.gl/forms/UzIbckcyfNQr2dco2.

Programul de training va fi susținut în limba engleză, fără a fi oferită traducere în limba română. Costurile de cazare și călătorie vor fi acoperite de participanți.

Programul de training „Reconstrucție și stabilizare post-conflict” este un curs introductiv anual organizat de Ministerul Afacerilor Externe al României, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Ministerul Apărării Naționale al României care urmărește să susțină eforturile de reconstrucție post-conflict în regiunile și statele prioritare pentru politica României de cooperare internațională pentru dezvoltare.

Cursanții așteptați sunt profesioniști mid-career, administratori civili, diplomați, consilieri politici și alți experți la nivel național în aria lor de competență, din România, Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Georgia, Armenia, Egipt, Palestina, și Serbia.

Obiectivul programului de training este de a facilita înțelegerea și operarea cu concepte și noțiuni specializate din managementul post-conflict, înțelegerea mecanismelor de coordonare între actorii implicați în stabilizarea și reconstrucția post-conflict și analiza mediilor sociale complexe în comunitățile post-conflict și impactul acestora în promovarea bunei guvernări.

Puteți consulta draft-ul agendei aici.

Informații generale

Programul de training a fost organizat începând cu anul 2009 ca parte din eforturile României de a transforma și consolida domeniul reconstrucției post-conflict într-o potențială „nișă” a cooperării pentru dezvoltare. Demersul a  construit pe experiența acumulată de România în procesul de tranziție spre democrație și integrare Euro-Atlantică. România a participat la prevenirea conflictelor, recuperare și reconstrucție post-conflict și a angajat resurse importante pentru acțiuni de reconstrucție post-conflict cum ar fi EULEX Kosovo, EUPM și Althea BiH, EUMM Georgia, EUPOL Afganistan și altele.

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii