Se incarca...

Apel competitiv - sesiunea de finantare I/2018 -> citește mai mult

25 aprilie 2018

Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid lansează sesiunea de finanțare I/2018, destinată implementării de proiecte și inițiative de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară.


În cadrul sesiunii I/2018 vor fi acordate finanțări nerambursabile pentru proiecte având ca scop testarea parteneriatului cu mediul privat.


Apelul urmărește așadar, implicarea sectorului privat în îndeplinirea obiectivelor României în domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare și în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri), în acord cu Agenda 2030, sprijinind în același timp dezvoltarea sectoarelor public și privat în țările în curs de dezvoltare. Prin finanțarea acordată se urmărește spijinirea activităților companiilor românești pe piețele țărilor beneficiare de Asistență Oficială pentru Dezvoltare (AOD) valorificând, în același timp, expertiza și tehnologiile inovatoare românești pentru a răspunde provocărilor specifice de dezvoltare din țările partenere, stimulând colaborarea mediului privat românesc cu parteneri locali, atât din sistemul public, cât și privat.


Sectorul privat joacă un rol indispensabil în dezvoltarea internațională. Oferă noi oportunități pe piața muncii pentru localnici, facilitează transferul de expertiză și, totodată, contribuie la îmbunătățirea mediului de afaceri din țările partenere. Politica de cooperare pentru dezvoltare constituie și o oportunitate pentru sectorul privat românesc prin faptul că oferă companiilor românești șansa de a se extinde spre noi piețe prin proiecte cu impact social. Apelul este, de asemenea, destinat întreprinzătorilor mici și mijlocii care propun idei de afaceri inovatoare ce pot răspunde problemelor de dezvoltare din țările partenere. Principiile fundamentale și bunele practici ale implicării sectorului privat în activițăți de cooperarea internațională pentru dezvoltare se regăsesc în reglementările internaționale de la nivelul ONU, OECD și UE.


Prezentul apel este complementar celorlalte activități de cooperare internațională pentru dezvoltare, respectând cadrul legal și strategic al politicii României de cooperare internațională pentru dezvoltare.  Prioritățile de finanțare aferente sesiunii  I/2018 vizează zone geografice/state care nu sunt acoperite prin Planul anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară aprobat pentru anul 2018, în acord cu politica externă a României şi angajamentele asumate în calitate de stat membru al Uniunii Europene, al Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic (NATO), prin relaţii bilaterale ş.a.


Pentru mai multe informații privind prioritățile de finanțare, aplicanți eligibili, buget estimativ, activități eligibile și criterii de evaluare vă invităm să accesați anunțul public privind organizarea apelului competitiv, disponibil aici, cât și documentele utile ce se regăsesc în dreapta paginii, respectiv ghidul solicitantului, anexa 1 și anexa 2

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii