Se incarca...

Tranziție spre democrație

Anticorupție și integritate

RoAid sprijină consolidarea instituțiilor anticorupție în statele partenere. În același timp, RoAid susține schimburi de experiență și vizite de studiu în acest domeniu. Principalele instituții care contribuie în acest domeniu sunt Ministerul Afacerilor Externe și Agenția Națională de Integritate. 

În 2014, Ministerul Afacerilor Externe a finanțat un program de consolidare a Comisiei Naționale de Integritate (CNI) din Republica Moldova, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Chișinău. Proiectul a susținut CNI prin implementarea de activități care au avut ca scop dezvoltarea capabilităților funcționale, instituționale și tehnice cu scopul de a îmbunătăți eficiența Comisiei. 

În același timp, Agenția Națională de Integritate a găzduit vizite de studii de la instituțiile omoloage din regiunile și statele partenere. În 2014, experți din Yemen, Botswana, China, Tunisia și Republica Moldova au beneficiat de aceste vizite. 


Participarea României la cea de-a 16-a Conferință Internațională Anti-Corupție

Între 2 și 4 Septembrie 2015, Malaiezia a găzduit ce-a de-a 16-a Conferință Internațională Anti-Corupție, eveniment care a adus împreună mai mult de 1200 de participanți din 130 de state. România a participat la eveniment prin intermediul lui Cornel Călinescu, șeful Oficiului Național de Prevenire a Criminalității și Cooperare pentru Recuperarea Creanțelor provenite din Infracțiuni și al Ancăi Jurma, șefa departamentului de relații internaționale din cadrul Direcției Naționale Anti-Corupție, care au fost vorbitori la workshop-ul Recuperarea și returnarea bunurilor provenite din infracțiuni. Aceștia au împărtășit bunele practici și experiența României în construirea cadrului național, politicilor și capacităților de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni și expertiza României în aplicarea confiscării extinse în procesul de recuperare a bunurilor. 

   
×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii