Se incarca...

Întâlnire între RoAid și UNFPA pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale femeilor și tinerilor din Republica Moldova

Întâlnire între RoAid și UNFPA pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale femeilor și tinerilor din Republica Moldova

În data de 18 aprilie, domnul Cătălin Harnagea, directorul general al RoAid, s-a întâlnit cu o delegație a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), compusă din doamna Rita Columbia, Reprezentanta UNFPA în Moldova, doamna Irina Lipcanu, Specialistă Comunicare UNFPA Moldova și doamna Louise Dann, Consilieră parteneriate și mobilizare de resurse al Biroului Regional pentru Europa de Est și Asia Centralal UNFPA.

În cadrul ședinței, părțile au analizat oportunitățile de dezvoltare a unor proiecte comune în Republica Moldova și modalitățile de colaborare prin care cele două instituții ar putea aduce schimbări pozitive în viața femeilor și tinerilor. Printre ariile de interes ce au fost menționate se numără un studiu privind cauzele nașterilor premature, precum și transferul de expertiză pentru revizuirea și monitorizarea protocoalelor clinice de sănătate maternă. O altă arie tematică este cea a educației vocaționale, inclusiv din perspectiva dezvoltării competențelor sociale ale elevilor, informarea despre modul sănătos de viață, prevenirea violenței  de gen și alte deprinderi utile pentru viitorul lor.

RoAid a sprijinit în mod constant Republica Moldova, finanțând proiecte din arii tematice diverse care s-au focusat pe drepturile omului, consolidarea societății civile, încurajarea egalității de gen, securitate umană și incluziune socială, dar și dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor de bază și încurajarea dezvoltării unei economii sustenabile.

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) este agenția ONU pentru drepturile și sănătatea reproductivă și este prezentă în Republica Moldova din 1995. UNFPA lucrează în parteneriat cu instituții guvernamentale, parteneri de dezvoltare, organizații ale societății civile, sectorul privat, mediul academic, pentru a asigura că fiecare sarcină este dorită, fiecare naștere este sigură și fiecare tânăr își poate realiza potențialul. 

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii