Se incarca...

Tranziție spre democrație

Tranziția spre democrație este un sector principal al asistenței pentru dezvoltare oferită de România în perioada 2012-2015, și una din misiunile principale ale RoAid. În acest sens, RoAid a finanțat și implementat proiecte în statele partenere în mai multe domenii tematice asociate, pentru a susține dezvoltarea de instituții democratice sustenabile. 


Pentru a susține tranziția spre democrație a statelor partenere, proiectele finanțate de RoAid în acest sens au inclus arii tematice precum: consolidarea societății civile, alegeri, anti-discriminare, creșterea capacității instituțiilor publice în domenii ca anticorupție, educație și ordine publică. 

În 2014, contribuția RoAid în sectorul guvernare și societate civilă a fost de 9,572,260 RON (3.88% din volumul asistenței bilaterale oferită de România), dintre care 74% au fost direționați către domeniul politicilor publice și al managementului administrativ, 12% în domeniul alegerilor, 4% în domeniul participării democratice și al consolidării societății civile și 4% în domeniul anticorupției. 

Contribuția cea mai mare a fost direcționată către Republica Moldova (8,703,910 RON), urmată de Ucraina (314,406 RON) și Afganistan (258,159 RON).

În același timp, contribuțiile în sectorul societate și guvernare civilă au reprezentat 7% din Contribuția Ministerului Afacerilor Externe în 2014. Consolidarea Societății Civile

Consolidarea Societății Civile

Pentru dezvoltarea și consolidarea societății civile, RoAid finanțează forumuri civice și proiecte de încurajare a incluziunii sociale și egalității de gen.

Află mai multe

Protecția Copilului

Protecția Copilului

Protecția copilului este un domeniu în care România a acumulat o experiență și expertiză relevante pentru țările partenere. 

Află mai multe

Pace și Securitate

Pace și Securitate

RoAid finanțează proiecte pentru creșterea încrederii între state, stabilizare politică, și creșterea capacității în domeniul dialogului și menținerii păcii pentru statele partenere. 

Află mai multe

Asistență electorală

Asistență electorală

MAE și Autoritatea Electorală Permanentă finanțează și implementează proiecte în beneficiul statelor partenere pentru desfășurarea de alegeri libere, transparente și corecte. 

Află mai multe

Educație

Educație

În domeniul educației, RoAid sprijină statele partenere prin proiecte bilaterale pentru construirea de capacități în acest domeniu și prin oferirea de burse pentru învățământul superior. 

Află mai multe

Anticorupție și integritate

Anticorupție și integritate

RoAid sprijină consolidarea instituțiilor anticorupție în statele partenere. În același timp, RoAid susține schimburi de experiență și vizite de studiu în acest domeniu. 

Citește mai mult

Agricultură și protecția mediului

Agricultură și protecția mediului

RoAid contribuie la dezvoltarea agriculturii sustenabile și la protecția mediului în statele partenere prin finanțarea de proiecte și prin contribuții multilaterale. 

Află mai multe

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii