Se incarca...

Africa de Nord și Orientul Mijlociu

Africa de Nord și Orientul Mijlociu

RoAid lucrează în orientul Mijlociu și Nordul Africii pentru a își îndeplini misiunea de a eradica sărăcia extremă și de a promova instituții democratice sustenabile. În prezent, programul României de cooperare pentru dezvoltare are șase state prioritare în regiune: Egipt, Libia, Tunisia, Irak, Palestina și Afganistan.

Cea mai mare parte a contribuției RoAid în regiune este în domeniul educației și al tranziției spre democrație și este direcționată sub formă de burse în învățământul superior sau către finanțarea de proiecte regionale și bilaterale.

O listă a proiectelor finanțate în regiune găsiți în planurile anuale de acțiune.


În 2011, România a acordat asistenţă pentru dezvoltare în valoare de 19.397 EURO (25.000 USD) Tunisiei, fondurile fiind alocate pentru susţinerea unui program în domeniul justiţiei tranziţionale şi a reformei justiţiei în Tunisia (implementat de PNUD).

De asemenea, în 2011, România a acordat asistenţă pentru dezvoltare în valoare de 25.000 EURO, fondurile fiind alocate seminarului privind consolidarea capacităţii personalului implicat în organizarea şi observarea alegerilor din Tunisia şi Egipt – “Africa de Nord şi Europa de Est: Abordări şi experienţe ale tranziţiei – o punte peste 20 de ani” (implementat de MAE şi PNUD). 

In 2014, Tunisia a beneficiat de burse din partea MECS și de o vizită de studiu a magistraților Tunisieni la Agenția Națională de Integritate. 

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii