O delegație a Consiliului Concurenței din Republica Moldova a participat la un schimb de experiență în România

În perioada 26-27 noiembrie 2019, o delegație formată din șapte reprezentanți ai Consiliului Concurenței al Republicii Moldova a participat la un schimb de experiență în cadrul unui seminar de instruire în domeniul ajutorului de stat organizat de Consiliul Concurenței din România.

Misiunea s-a realizat cu sprijinul RoAid, prin intermediul Fondului de Mobilitate pentru Experți.

Seminarul a urmărit aprofundarea cunoștințelor de aplicare a legislației în domeniul ajutorului de stat, combinând elemente teoretice și practice, prin exemplificarea exhaustivă a legislației în domeniu.

Delegația moldoveană a avut, totodată, ocazia să efectueze o vizită la Ministrul Finanțelor Publice din România, pentru a cunoaște experiența României în domeniul evaluării și monitorizării ajutoarelor de stat și alinierea schemelor de ajutor de stat existente.

Ținând cont de experienţa avansată a Consiliul Concurenţei din România precum și de angajamentele asumate în Acordul de Asociere Republica Moldova-UE, diseminarea experienței a contribuit la preluarea bunelor practici europene în domeniu cu scopul îmbunătățirii mediului concurențial din Republica Moldova.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support