Misiunea delegației Oficiului Național de Protecție Civilă din Tunisia la Departamentul pentru Situații de Urgență

În perioada 22-26 iulie 2019 are loc misiunea de schimb de experiență a delegației Oficiului Național de Protecție Civilă din Tunisia la Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI România, cu sprijinul Fondului de Mobilitate pentru Experți.

În prima zi a vizitei delegația condusă de domnul Colonel-General Moez Dachraoui a fost primită de către Secretarul de Stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, în cadrul căreia s-a semnat un Memorandum de Înțelegere. Scopul Memorandum-ului este reprezentat de întărirea cooperarii româno-tunisiene în domeniul protecției civile, prin schimb de expertiză și bune practici, respectiv proiecte și activități comune.

Secretarul de Stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat a vorbit delegației străine despre sistemul de urgență din România, lucrurile întreprinse atât de către Departamentul pentru Situații de Urgență cât și de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, proiectele derulate cu sprijinul fondurilor europene, achiziționarea de tehnică și echipamente pentru salvatori.

Totodată, în cadrul discuției, s-a vorbit despre importanța implementării sistemului RO-ALERT, ajutorul real adus prin tehnica de difuzare a mesajelor de avertizare de tip Cell Broadcast în România, mai ales în contextul de astăzi, unde fenomenele meteo extreme își fac din ce în ce mai des apariția. Secretarul de Stat, domnul dr.Raed Arafat a vorbit și despre aplicația DSU, extrem de populară în România, cu peste 700000 de utilizatori, care furnizează informații permanent despre alertele meteo emise de A.N.M., cele mai noi și mai de interes subiecte, restricții de drumuri și altele.

Vizita de lucru a implicat deplasări pe teren la nivel național pentru a vedea și a interacționa cu sistemul de urgență românesc (protecție civilă, asistență medicală de urgență, dispecerat integrat).

Agenda celor patru zile de lucru a inclus vizite în București la Departamentul pentru Situatii de Urgență, Dispeceratul Integrat, Spitalul de Urgență ”Floreasca”, Spitalul de Urgență ”Grigore Alexandrescu”, Inspectoratul General de Aviație și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Mureș: Dispeceratul Integrat, Centrul de Training și Simulare Virtuală, Sala de urgență de la Spitalul de Urgență din Târgu-Mureș.

Misiunea delegației din partea Oficiului Național de Protecție Civilă din Tunisia este organizată cu sprijinul Ambasadei României la Tunis și este finanțată prin intermediul Fondului de Mobilitate pentru experți, proiect implementat de Agenția de Cooperare Interanațională pentru Dezvoltare RoAid.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support