Misiune în Barbados pentru analiza capacităților de intervenție în caz de dezastru

În perioada 5-11 octombrie, o echipă mixtă RoAid – DSU s-a deplasat în Barbados pentru o misiune de analiză a capacităților locale de intervenție în caz de dezastru.

Transferul de expertiză face parte din proiectul „Programul de pregătire în Managementul Situațiilor de Urgență și Reducerea Riscului la Dezastre”, unul din proiectele emblematice ale RoAid, implementat în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență. Programul se află la a doua ediție a proiectului pentru statele insulare din Caraibe. Partenerul local și beneficiarul proiectului este Agenția de Gestionare a Dezastrelor din Caraibe (CDEMA).

În cadrul misiunii de evaluare, experții RoAid și DSU au avut oportunitatea de a intra în dialog cu reprezentanții CDEMA și cu experți cheie din instituții locale precum Departamentul pentru Management de Urgență în Barbados, Sistemul Regional de Securitate și Academia de Pompieri din Barbados.

Misiunea a permis experților RoAid și DSU să înțeleagă capacitățile locale existente în managementul de urgență, precum și rolul de coordonare al CDEMA la nivel regional. Discuțiile au pus bazele viitoarei cooperări tehnice dintre România și statele insulare din Caraibe, în baza unui parteneriat de colaborare între RoAid, DSU și CDEMA.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support