Finalizarea lucrărilor de renovare din cadrul Spitalului Regional de Oncologie din Cernăuți

O delegație a Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, condusă de directorul general adjunct Cezar Cătălin Marin, a efectuat o vizită de lucru la Cernăuți, Ucraina, pentru a constata încheierea lucrărilor de renovare și modernizare din cadrul Spitalului regional de Oncologie. Lucrările au fost realizate în baza acordului de finanțare semnat cu autoritățile ucrainiene în decembrie 2018.

Medicul-șef al Spitalului de Oncologie, Ilia Tașciuc, a mulțumit României ca stat donator pentru susținere și pentru sprijinul financiar atât de necesar. Partea română a fost informată că noua secție de radiologie funcționează de mai bine de două săptămâni. 

Potrivit consulului general al României la Cernăuți, E.S. Irina Loredana Stănculescu, acest proiect este unul de valoare în relația bilaterală dintre România și Ucraina, fiind un de exemplu de urmat în viitor.

Totodată, delegația RoAid a adus secției de radiologie televizoare moderne pentru dotarea saloanelor spitalului, acestea fiind oferite Agenției RoAid de către mediul de afaceri din România.

Sursa: BucPress

BucPress TV: Cernăuți: 75 mii de euro investite de România în reparația Spitalului de Oncologie

BucPress TV: Cernăuți: 75 mii de euro investite de România în reparația Spitalului de OncologieLa Spitalul de Oncologie din Cernăuţi a avut loc o întâlnire de lucru, la care a fost constatat faptul că cele 75 mii de euro oferite de Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, au fost cheltuite conform planului, iar proiectul de renovare și modernizare a secției de radiologie a spitalului a fost încheiat cu succes, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Publicată de Centrul Media BucPress Cernăuți pe Vineri, 17 ianuarie 2020

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support