Fermieri și primari din Republica Moldova se află în vizită în județul Iași

O delegație de fermieri și primari din Republica Moldova se află în vizită în comunități rurale din Iași, în scopul familiarizării cu abordarea LEADER pentru dezvoltarea locală.

Vizita de lucru se desfășoară în perioada 6 - 9 noiembrie și este organizată de Agenția RoAid, prin intermediul Fondului de Mobilitate pentru Experți, în parteneriat cu Federația Națională a Fermierilor din Republica Moldova și Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România.

Fermierii și primarii moldoveni au avut întâlniri cu conducerea FNGAL Regiunea Nord-Est și au vizitat comunități rurale din județul Iași care au derulat sau derulează proiecte finanțate prin intermediul GAL-urilor. Pe agenda vizitelor s-au numărat primăriile comunelor Victoria, Probota și Lețcani, Centrul Expozițional Transagropolis, societăți comerciale, ferme agricole și cooperative din domeniul cultivării de legume, produse locale țărănești și apicole.

Membrii delegației Republicii Moldova la Iași au fost impresionanți de eficacitatea activității FNGAL România în implementarea unei game variate de proiecte investiționale prin intermediul GAL-urilor. Asocierea și cooperarea micilor producători în scopul valorificării produselor lor este o problemă acută și pentru micii fermieri din Republica Moldova.

„Exemplele de asociere și cooperare cu care am făcut cunoștință în cadrul vizitelor ne servesc drept suport informativ și consultativ pentru a le prelua și implementa în țara noastră. Suportul financiar pe care le primesc comunitățile rurale din România  din fonduri europene este necesar și pentru localitățile rurale din Republica Moldova.” - a declarat Vasile Mîrzenco, directorul executiv al FNFRM.

Delegația este condusă de directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor din Republica Moldova (FNFRM), Vasile Mîrzenco, și are în componență 11 participanți, din care patru reprezentanți ai FNFRM, doi primari, un vice-primar și patru fermieri moldoveni.

 

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support