Dialog România – Israel în domeniul cooperării pentru dezvoltare

În data de 27 noiembrie, Directorul General Adjunct al RoAid, Cezar Cătălin Marin și directorul Agenției Israelului de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (Mashav), Excelența Sa Gil Haskel,  au participat la un dialogul bilateral care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe din Israel.

La reuniune au mai participat, din partea israeliană, directorii Mashav, diplomați de carieră, E.S. Irit Lilian, E.S. Yuval Fuchs, E.S. Irit Savion-Waidergorn și E.S. Shulamit Kurzon van Gelder, iar din partea română, Julien Șerban, manager de proiect în cadrul RoAid.

În cadrul dialogului bilateral care a durat aproximativ 3 ore, reprezentanții celor două agenții au trecut în revistă activitățile specifice derulate în regiune și la nivel internațional. Progresele făcute de Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare din România în cei doi ani ai săi de activitate au fost apreciate de omologii israelieni.

Totodată, cele două părți au discutat despre palierele de cooperare în ajutorul umanitar și asistența oficială pentru dezvoltare vizând următoarele state: Georgia, Bosnia Herțegovina, Albania, Republica Moldova și Ucraina.

De comun acord, conducătorii agențiilor Mashav și RoAid au stabilit semnarea, la începutul anului 2020, a unui Memorandum, în vederea consolidării colaborării româno-israeliene în domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support