Delegația RoAid la Amman

În perioada 14-18 Martie 2018, Cezar Cătălin Marin, Directorul General Adjunct al RoAid – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, a condus delegația care a efectuat o vizită de lucru Amman, Regatul Haşemit al Iordaniei, cu scopul de a identifica potențialul unor proiecte în domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare, din perspectiva diplomației economice.
Vizita a avut efecte pozitive pentru promovarea legăturilor diplomatice între România şi Regatul Haşemit al Iordaniei, precum şi pentru stabilirea unor contacte directe între reprezentanții instituțiilor relevante și familiarizarea cu nevoile și prioritățile țării partenere, asigurând detaliile necesare pentru elaborarea de proiecte în domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare.
Cezar Cătălin Marin, Directorul General Adjunct al RoAid a onorat invitația dlui. Director Mohammed Al Hadid, Președinte al Societății Naționale a Semilunei Roșii din Iordania de a efectua o vizită de teren pentru a vedea cum se desfășoara activitatea organizației, care sunt serviciile și facilitățile oferite. Delegația RoAid a vizitat Spitalul, Centrul de Training precum si Centrul Vocațional.
Miercuri, 14 martie, a avut loc o întalnire la Comisia Electorală Independentă. Reprezentanții RoAid au fost întâmpinați de către domnul Președinte Khalid Al-Kalaldeh și dl. Aous Qutaishat, Consilierul Președintelui. Discuțiile s-au axat cu precădere pe susținerea eforturilor privind înființarea Insitutului Iordanian de Cercetare și Instruire în Domeniul Electoral.
Joi, 15 martie, a avut loc o întalnire la sediul Ambasadei României în Regatul Hașemit al Iordaniei, cu Dr. Muftah Etwilb, seful Biroului din Iordania al Comitetului International al Crucii Rosii si Semilunii Rosii (ICRC) și ES Nicolae Comanescu, ambasadorul României în Regatul Hașemit al Iordaniei. Dr. Muftah Etwilb a descris programele ce sunt în curs de desfăsurare pentru acordarea de sprijin umanitar precum și pentru creșterea capacitătii comunității locale.

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support