Conferința de finalizare a proiectului „Sprijin pentru instituirea sistemului unic de urgență 112 în Republica Moldova”

În data de 11 decembrie a avut loc, la Chişinău, conferința de încheiere a proiectului „Sprijin pentru instituirea sistemului unic de urgenţă 112” implementat de Agenția RoAid, cu suportul financiar al Guvernului Suediei, în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale din România.
La eveniment au participat domnul Cătălin Harnagea, directorul general al RoAid, domnul Vitalie Tarlev, secretar de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova, doamna Anna Lyberg,ambasadoare extraordinară şi plenipotenţiară a Regatului Suediei în Republica Moldova, domnul Alexandru Mureşan, reprezentantul ambasadei României în Republica Moldova, precum și reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi ai Serviciilor specializate de urgenţă din Republica Moldova.

”Sunt extrem de bucuros de rezultatele obținute în acest proiect și de faptul că colaborarea între Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare din România și Agenția suedeză a făcut posibile aceste rezultate. Sper ca, în continuare, prin această colaborare cu colegii din Suedia să reușim să ducem la bun sfârșit în Republica Moldova mult mai multe proiecte” – a declarat domnul Harnagea în intervenția avută în cadrul conferinței. ”Sunt, de asemenea, bucuros că în primul an de funcționare a Agenției am reușit să realizăm în Republica Moldova un serviciu esențial pentru cetățenii republicii”, a mai adăugat acesta, care a ținut să mulțumească tuturor celor implicați în derularea proiectului pentru sprijinul acordat.

Serviciul 112 din Republica Moldova este operațional din martie anul acesta și continuă parteneriatele începute în anii anterior cu România și Suedia, a precizat secretarul de stat, Vitalie Tarlev. ”Serviciul 112 este un număr unic pentru statele membrele UE, operează non stop și poate fi apelat gratuit de orice cetățean, de la telefonul mobil sau fix. Este un serviciu foarte important pentru toate persoanele aflate în situații dificile situațiile de urgență” - a arătat doamna Anna Lyberg, ambasadoarea Suediei, care s-a arătat încântată de rezultatele proiectului până la momentul de față și speră în continuarea acestuia cu succes.

În premieră, în cadrul conferinţei au fost lansate spoturile video de sensibilizarea a populaţiei cu privire la apelarea abuzivă la numărul unic de urgenţă 112, care urmăresc creşterea nivelului de conştientizare socială asupra folosirii abuzive a numărului unic de urgenţă 112 şi limitarea numărului apelurilor non-urgente.

 

 

 

 

about author
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support